Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Meslek Tanıtımı Geleceği ve Dersleri

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü tercih etmeyi düşünen üniversite adayları için Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü meslek tanıtımı ile birlikte yine koşullar açısından Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünün geleceği iş olanakları sayfamızda aşağıdan görebilirsiniz.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Hakkında Bilgi

Genel Bilgiler

Bölümün Adı: Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Puan Türü: TM-3

Eğitim Süresi: 4

Alacağı Unvan: Rehber ve Danışman  / Öğretmen

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek yetişmiş insan gücü ihtiyacının karşılanmasında etkili olan bir bölümdür. Bölümün amacı alanında uzman kişilerin istihdam edilmesinde imkan oluşturmaktır.

Çalışma Alanları:

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunları, eğitim kurumlarında, kurs merkezlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında atanarak, özel sektör kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli personel olarak çalışma imkanı bulup, psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmenliği hizmetleri verebilirler. Maaşlar ortalama seviyededir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:

Psikolojik danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nde alan dersleri, mesleki eğilim dersleri ve formasyon dersleri bulunmaktadır. Eğitim bilimleri, eğitim psikolojisi, okul yönetimi, sınıf yönetimi, öğretmenlik uygulamaları gibi dersler teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, eğitim kurumlarında eğitimin vasat bir şekilde gerçekleşmesi yaşanması muhtemel sorunların önüne geçilmesi için önemli bir ihtiyaca binaen oluşturulmuştur. Gelecek on yıl içinde de eğitim kurumlarında rehberlik birimlerinin bulunmaya devam etmesi söz konusudur.

Mesleğin Gerektirdiği Özellikler:

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunlarının mesleklerini icra ederken sahip olmaları gereken özellikler, sabırlı olmaları, dikkatli olmaları, anlayışlı olmaları, empati kurabilmeleri, öğretmenlik hizmetlerini yerine getirebilmeleri, sürekli kendilerini yenileyebilmeleri şeklinde sıralanabilir.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü dersleri nelerdir, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü puan türü ve özellikleri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünü seçecek adaylarda bulunması gereken özellikler neler olmalıdır, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü iş olanakları maaşları durumu nasıl, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü geleceği iş bulma durumu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü tercih edilir mi ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunları ne iş yapar sorularınızın cevapları sayfamızdan aktardık.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Yazarak Paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir