Bilgisayar Mühendisliği tercih etmeyi düşünen üniversite adayları için Bilgisayar Mühendisliği meslek tanıtımı ile birlikte yine koşullar açısından Bilgisayar Mühendisliğinin geleceği iş olanakları sayfamızda aşağıdan görebilirsiniz.
Bilgisayar Mühendisliği Hakkında Bilgi
Genel Bilgiler
Bölümün Adı: Bilgisayar Mühendisliği
Puan Türü: MF-4
Eğitim Süresi: 4
Alacağı Unvan: Bilgisayar Mühendisi
Bilgisayar Mühendisliği, üniversitelerin öğrenim programında bulunan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek mühendislik hizmetlerinin gerçekleşmesinde yetişmiş insan gücünün karşılanmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bilgisayar Mühendisliği alanında yeterli bilgi, birikim ve beceriye sahip kişiler mühendislik alanlarında gerekli teknik desteği oluşturmaktadır.
Çalışma Alanları:
Bilgisayar Mühendisliği mezunları, mühendislik hizmeti verecek yeterlilikte bilgi, birikim ve beceriye sahip olarak kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektör kurumlarında ve bağımsız olarak çalışabilirler. Bilgisayar tabanlı her kurumda mühendislik hizmetlerinin gerçekleşmesinde teknik destek oluşturabilirler.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:
Bilgisayar Mühendisliği programında, temel bilimler ve teknik bilimler ağırlıklı olarak teknoloji tabanlı teorik ve uygulamalı dersler okutulmaktadır. Fizik, matematik, kodlama dilleri, teknoloji alanlarında ağırlıklı olarak uygulamalı dersler verilmektedir.
Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:
Bilgisayar Mühendisliği, bilgisayar ve sistemlerinin her geçen gün gelişmesi ve daha da yaygınlaşması nedeniyle revaçta olan bir meslektir. Bu nedenle gelecek on yıllarda da revaçta olacağı düşünülmektedir. En çok tercih edilen mesleklerden biri olarak varlığını sürdürmektedir. Geleceğin en önemli mesleklerinden biri olarak görülmektedir.
Mesleğin Gerektirdiği Özellikler:
Bilgisayar Mühendisliği yapan kişilerin analitik düşünce yetisi gelişmiş olmalıdır. Kişiler dikkatli, sabırlı, planlı hareket etmelidir. Takım çalışmasına uyumlu, bilgisayar sistemlerine meraklı, araştırmacı olmaları gerekmektedir.
Bilgisayar Mühendisliği dersleri nelerdir, Bilgisayar Mühendisliği puan türü ve özellikleri, Bilgisayar Mühendisliğini seçecek adaylarda bulunması gereken özellikler neler olmalıdır, Bilgisayar Mühendisliği iş olanakları maaşları durumu nasıl, Bilgisayar Mühendisliği geleceği iş bulma durumu Bilgisayar Mühendisliği tercih edilir mi ve Bilgisayar Mühendisliği mezunları ne iş yapar sorularınızın cevapları sayfamızdan aktardık.
Bilgisayar Mühendisliği Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Yazarak Paylaşabilirsiniz.