Tarih Öğretmenliği tercih etmeyi düşünen üniversite adayları için Tarih Öğretmenliği meslek tanıtımı ile birlikte yine koşullar açısından Tarih Öğretmenliğinin geleceği iş olanakları sayfamızda aşağıdan görebilirsiniz.
Tarih Öğretmenliği Hakkında Bilgi
Genel Bilgiler
Bölümün Adı: Tarih Öğretmenliği
Puan Türü: TS-2
Eğitim Süresi: 4
Alacağı Unvan: Tarih Öğretmeni
Tarih Öğretmenliği, üniversitelerin öğrenim programında bulunan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek yetişmiş insan gücünün oluşmasında etkili olan bir bölümdür. Bölümün amacı öğretmenlik hizmetlerinin gerçekleşmesinde gerekli görüldüğü takdirde kişilerin istihdam edilmesine imkan sağlamaktır.
Çalışma Alanları:
Tarih Öğretmenliği mezunları kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektör kurum ve kuruluşlarında, eğitim merkezlerinde, kurs merkezlerinde ortaöğretim kademelerine öğretmenlik hizmeti vererek kamuda KPSS puanı ile atanıp devlet memuru şeklinde, özel sektörde ise sözleşmeli personel olarak çalışma imkanı bulabilirler. Maaşlar ortalama seviyededir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:
Tarih Öğretmenliği programında, dersler teorik ağırlıklı olarak verilmektedir. Fakat formasyon dersleri kapsamında öğretmenlik uygulamaları da staj olarak yapılmaktadır. Kültür Tarihi, Siyasal Tarih, İslam Tarihi, Roma Tarihi, Medeniyetler Tarihi, Tarih Önce Çağlar gibi dersler alan dersleri olarak verilmektedir. Öğretim ilke ve yöntemleri, eğitim bilimleri, eğitim psikolojisi, öğretmenlik uygulamaları da formasyon kapsamında verilmektedir.
Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:
Tarih Öğretmenliği, öğretmenlik hizmetlerinde en önemli branşlardan biridir. Ülkemizin tarihi geçmişi ve coğrafya kaderi dersin ve mesleğin prestijini yükseltmektedir. Öğretmenlik hizmetlerinde tarih branşı bir ihtiyacı karşılamaktadır. Gelecek on yıl içinde de bu konumunu koruyacaktır.
Mesleğin Gerektirdiği Özellikler:
Tarih Öğretmenliği mezunlarının mesleklerini icra ederken sahip olmaları gereken özellikler, sabırlı ve dikkatli olmaları, planlı ve düzenli olmaları, sürekli okumaları ve araştırmacı olmaları, merhametli ve adil olmaları, vicdanlı ve insaflı olmaları, dürüst olmaları, takım çalışmasına uyumlu olmaları şeklinde sıralanabilir.
Tarih Öğretmenliği dersleri nelerdir, Tarih Öğretmenliği puan türü ve özellikleri, Tarih Öğretmenliğini seçecek adaylarda bulunması gereken özellikler neler olmalıdır, Tarih Öğretmenliği iş olanakları maaşları durumu nasıl, Tarih Öğretmenliği geleceği iş bulma durumu Tarih Öğretmenliği tercih edilir mi ve Tarih Öğretmenliği mezunları ne iş yapar sorularınızın cevapları sayfamızdan aktardık.
Tarih Öğretmenliği Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Yazarak Paylaşabilirsiniz.