Sanat Tarihi Bölümü tercih etmeyi düşünen üniversite adayları için Sanat Tarihi Bölümü meslek tanıtımı ile birlikte yine koşullar açısından Sanat Tarihi Bölümünün geleceği iş olanakları sayfamızda aşağıdan görebilirsiniz.
Sanat Tarihi Bölümü Hakkında Bilgi
Genel Bilgiler
Bölümün Adı: Sanat Tarihi
Puan Türü: TS-2
Eğitim Süresi: 4
Alacağı Unvan: Sanat Tarihçisi
Sanat Tarihi Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek yetişmiş insan gücünün karşılanmasında etkili olan bir bölümdür. Bölümün amacı yetişmiş insan gücünün istihdam edilmesine imkan sağlamaktır.
Çalışma Alanları:
Sanat Tarihi Bölümü mezunları akademik çalışmalar yapmak için araştırma ve inceleme projeleri gerçekleştirebilirler. Kütüphanelerde, tarihi eserlerin mimari olarak incelenmesinde, müzelerde, arşivlerde çalışmalar yapabilirler. Neşriyat işlerinde görev alabilirler. Maaşlar iş yükü ve çalışma hacmine göre değişmektedir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:
Sanat Tarihi Bölümü’nde tarih dersleri, Osmanlı tarihi, roma tarihi, tarih öncesi çağlar, sanat tarihi, sanat, tasarım, estetik, kültür, coğrafya, antropoloji, folklorik tarih gibi dersler teorik olarak okutulmaktadır. Derslerin mesleki yeterlilik açısından önemi büyüktür.
Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:
Sanat Tarihi, kültür be medeniyet havzasında bulunan ülkemiz için oldukça önemli olan bir bölüm olarak mesleki olarak tarihin ve sanatçılığın gelişmesinde, ortaya çıkarılmasında ve unutulmamasında alanda ve akademide çalışmaların sürmesine imkan vermektedir. Gelecek on yıl içinde daha da gelişmiş seviyeye gelmesi beklenmektedir.
Mesleğin Gerektirdiği Özellikler:
Sanat Tarihi Bölümü mezunlarının mesleklerini icra ederken sahip olmaları gereken özellikler, üretken olmaları, sabırlı olmaları, dikkatli olmaları, estetik kaygıya sahip olmaları, takım çalışmasına uyumlu olmaları şeklinde sıralanabilir.
Sanat Tarihi Bölümü dersleri nelerdir, Sanat Tarihi Bölümü puan türü ve özellikleri, Sanat Tarihi Bölümünü seçecek adaylarda bulunması gereken özellikler neler olmalıdır, Sanat Tarihi Bölümü iş olanakları maaşları durumu nasıl, Sanat Tarihi Bölümü geleceği iş bulma durumu Sanat Tarihi Bölümü tercih edilir mi ve Sanat Tarihi Bölümü mezunları ne iş yapar sorularınızın cevapları sayfamızdan aktardık.
Sanat Tarihi Bölümü Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Yazarak Paylaşabilirsiniz.
Sanat tarihi bölümü 2016 mezunuyum şuan kpss ye çalışıyorum ama nereye giricem nasıl giricem bilmiyorum çoğu sayfalardaki yorumlar umutsuz ve buda beni düşündürüyor çokta sıkı çalışıyorum emeklerim boşa giderse die korkuyorum bölümü bitirmeme rağmen hala nereye yerleşebileceğim hakkında bir fikrim yok kafam çok karışık formasyonum var fakat 3 kişi alınıyor onlardan biri ben olamm müze ve kütüphane düşünüyorum fakat oralara girmiş olan sanat tarihçisine hiç rastlamadım acaba asılsız haber mi biri bana yardım etsin kafam allak bullak çalışmalarm dersane harcadğm paralar boşa mı gidecek çalışmak problem değil sonucu merak ediyorum ne yapmam gerek bir fikir istiyorum