Uçak ve Uzay Mühendisliği Meslek Tanıtımı Geleceği ve Dersleri

Uçak ve Uzay Mühendisliği tercih etmeyi düşünen üniversite adayları için Uçak ve Uzay Mühendisliği meslek tanıtımı ile birlikte yine koşullar açısından Uçak ve Uzay Mühendisliğinin geleceği iş olanakları sayfamızda aşağıdan görebilirsiniz.

Uçak ve Uzay Mühendisliği Hakkında Bilgi

Genel Bilgiler

Bölümün Adı: Uçak ve Uzay Mühendisliği

Puan Türü: MF-4

Eğitim Süresi: 4

Alacağı Unvan: Uçak ve Uzay Mühendisi

Uçak ve Uzay Mühendisliği, Ondokuz Mayıs ve Gaziantep Üniversiteleri’nin programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek yetişmiş insan gücünün karşılanmasında etkili olan bir bölümdür. Bölümün amacı mühendislik hizmetlerinin gerçekleşmesinde gerekli istihdamın yapılmasına imkan sağlamaktır.

Çalışma Alanları:

Uçak ve Uzay Mühendisliği mezunlarının kamu kurum ve kuruluşlarında ya da özel sektör kurum ve kuruluşlarında uçak imalat, bakım ve onarım hizmetlerinde teknik desteğin sağlanması, uzay çalışmalarının ve araştırmalarının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi gibi aşamalarda görev alarak çalışma imkanı bulup iş sahibi olmaları mümkündür. Maaşlar ortalamanın üstündedir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:

Uçak ve Uzay Mühendisliği programında temel bilimler ağırlıklı olarak fizik dersleri teorik ve uygulamalı bir şekilde verilmektedir. Dinamik, Aerodinamik, Termodinamik, Mekanik, Akışkanlar Mekaniği, Astronomi, Astrofizik gibi dersler teorik ve laboratuar hizmetleriyle verilmektedir. Bölümde staj imkanı bulunmaktadır.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Uçak ve Uzay Mühendisliği, mühendislik hizmetlerinde en önemli meslek alanlarından biri olarak uçak sanayi ve uzay bilimlerinin gelişmesinde ve hizmetlerinin gerçekleşmesinde etkilidir. Gelecek on yıl içinde sektör alanında yapılacak olan yatırımların sayesinde daha da gelişmesi muhtemeldir.

Mesleğin Gerektirdiği Özellikler:

Uçak ve Uzay Mühendisliği mezunlarının mesleklerini icra ederken sahip olmaları gereken özellikler, sabırlı ve dikkatli olmaları, planlı ve düzenli olmaları, teknik bilgi ve birikime sahip olmaları, teknik beceriye sahip olmaları, takım çalışmasına uyumlu olmaları şeklinde sıralanabilir.

Uçak ve Uzay Mühendisliği dersleri nelerdir, Uçak ve Uzay Mühendisliği puan türü ve özellikleri, Uçak ve Uzay Mühendisliğini seçecek adaylarda bulunması gereken özellikler neler olmalıdır, Uçak ve Uzay Mühendisliği iş olanakları maaşları durumu nasıl, Uçak ve Uzay Mühendisliği geleceği iş bulma durumu Uçak ve Uzay Mühendisliği tercih edilir mi ve Uçak ve Uzay Mühendisliği mezunları ne iş yapar sorularınızın cevapları sayfamızdan aktardık.

Uçak ve Uzay Mühendisliği Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Yazarak Paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir